پایتون، یک زبان برنامه نویسی سطح بالا، مفسری و شیگرا است. برنامه نویسان، زبان پایتون را به عنوان یک زبان برنامه نویسی همهمنظوره میدانند، زیرا میتوان از آن، در هر حوزهی کاری استفاده کرد.
پایتون، قدرتمند، رایگان و متنباز است. میتوان به راحتی توسط برنامه نویس ها متناسب با نیاز شما دولوپ شود. طراحی سایت با پایتون میتواند به عنوان یکی از زبان های برنامه نویسی حرفه ای و سطح بالا در نظر گرفته شود.
مزایای زبان پایتون را میتوان در :
- پایتون منبع باز و رایگان است.
- ساختار یکپارچه و متناسب
- سینتکس های ساده تر و نزدیک به گفتار زبان انگلیسی.
- خوانایی راحت و امکان بروزرسانی ساده تر توسط چند برنامه نویس.
- خلاصه بودن پایتون یکی دیگر از مزایای آن است. با پایتون میتوان، بیشترین کار را با کمترین تعداد خط کد نوشت.
- برای طراحی نمونه های اولیه به دلیل سرعت بیشتر در طراحی مناسب است.
- برنامههای پایتون عموما انتظار میرود که کندتر از برنامههای جاوا اجرا شوند، اما زمان بسیار کمتری برای توسعه نیاز دارند. برنامههای پایتون معمولاً 3 تا 5 برابر کوتاهتر از برنامههای جاوای معادل هستند.
- یکی از مهمترین ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون، سیستم های Layout است. به این معنی که موتور سیستم مدیریت سایت و قالب برای هر صفحه ی یکسان یکبار فعال و راه اندازی نمیشود و تا زمانی که قالب مشابه نیاز است از یک کد html استفاده میکند به محض تغییر یک کد html جدید ساخته میشود و جایگزین آن میشود و همین ویژگی باعث بالا رفتن بهینگی و افزایش سرعت سایت میشود.
- وجود لایبرری ها و کتابخانه های متعدد و رایگان که به برنامه نویسان کمک های زیادی میکند و کار را تا حد زیادی راحت میکند. یعنی برای انجام هر پروژه ای میتوانید کتابخانه های مشابه زیادی برای آن پیدا کنید.
- فریمورکهای قدرتمند در انتظارتان است. انعطافپذیری پایتون، بیشتر مدیون فریمورکهایی است که توسعهی برنامههای خاص از جمله وب را سریع و آسان میکند.
- یکی دیگر از مزیای مهم پایتون امکان پاسخگویی به تعداد بالای درخواست است.
- امنیت بالای سیستم های طراحی شده با پایتون را میتوان از دیگر مزایای مهم طراحی سایت با پایتون دانست.
معایب طراحی سایت با پایتون
- همچنین سرعت اجرای PHP از نسخه 7 به بعد در مقایسه با پایتون در حدود 3 برابر سریع تر است پس میتوان این گزینه را به عنوان معایت طراحی سایت با پایتون دانست.
- بهدلیل اینکه طراحی سایت با زبان برنامه نویسی کمی پیچیده است و طراحی آنها از صفر تا صد بر عهده برنامه نویس است بنابراین مدت زمان زیادی طول میکشد تا سایت آماده راهاندازی شود.
- از دیگر معایب طراحی سایت با زبان برنامه نویسی پایتون هزینه بالا برای ساخت سایت است. زیرا این سایت توسط یک تیم باتجربه طراحی میشود بنابراین برای ساخت آن باید هزینه بالایی بپردازید.
- سایت هایی که با زبان برنامه نویسی و بهصورت اختصاصی طراحی میشوند بهینهسازی و سئو آنها نیاز به تخصص کافی دارد، که این موضوع یکی از معایب بزرگ سایتهای اختصاصی است.
نکات مهم در طراحی سایت با پایتون
- برنامه های پایتون در مقایسه با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت فضای کوچکتری را اشغال می کنند.
- در هنگام نوشتن زبان برنامه نویسی پایتون حتما تورفتگی را باید رعایت کنید و این گونه موجب می شود تا نظم در نوشتار اجرا شود.
- در زبان برنامه نویسی پایتون از فریم ورک های قوی مانند جنگو استفاده شده است.
- پایتون به شما کمک می کند تا امنیت سایت طراحی شده را بالا ببرید.
- با استفاده از پایتون می توانید تصاویر و متن ها را با قدرت کامل انجام دهید.
- زبان برنامه نویسی پایتون افزایش سرعت صفحات را تسهیل می کند.
- پایتون از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است و شما می توانید الگو خودتان را به کمک آن به راحتی دنبال کنید و یا در الگوهای موجود تغییراتی ایجاد کنید.
نمونه سایت با پایتون
غولهای فناوری عاشق پایتون هستند. چندین غول فناوری اطلاعات از جمله ناسا، گوگل، یاهو، موزیلا و بسیاری دیگر وابستگی بسیاری به پایتون دارند. تا زمانی که این شرکتها و سازمانها وجود دارند، همیشه تقاضای توسعهدهنده وب با پایتون وجود خواهد داشت.
- Google: گوگل، محبوبترین موتور جستجوی جهان، با پایتون ساخته شده است. این زبان به گوگل اجازه میدهد تا ترافیک را تغییر دهد و نیازهای جستجو را بیابد.
- Youtube: نیروی محرکهی وبسایتی که میلیونها نفر برای بارگذاری و تماشای ویدئو از آن استفاده میکنند، پایتون است. یوتیوب به گونهای برنامه نویسی شده است که برای استفادهی کاربران، ساده و بسیار تعاملی باشد.
- Dropbox: سایت معروف میزبانی فایل دراپ باکس، از پایتون برای ایجاد این سرویس میزبانی، استفاده کرده است.
- Instagram: بارگذاری و اشتراکگذاری عکسها و ویدئوها، هرگز به این هیجانانگیزی نبوده است. اینستاگرام، انقلابی در نحوهی اشتراکگذاری فیلم و عکس به وجود آورده است. وبسایت اینستاگرام با پایتون نوشته شده است.
- Yahoo: یاهو بزرگترین رقیب موتور جستجوی گوگل است که برای طراحی بسیاری از زیر مجموعههای خود، از جمله نقشهی یاهو، از پایتون استفاده کرده است.
- Quora: برنامه نویسی کوئرا، یکی از معروفترین سایتهای پرسش و پاسخ، با استفاده از پایتون صورت گرفته است.
- Reddit: سایت معروف ردیت که بر تولید محتوا در موضوعات مختلف توسط کاربر، تمرکز دارد، با پایتون برنامه نویسی شده است.
سایتهای معروف دیگری از جمله Spotify، Survey Monkey، Bitly و… نیز با استفاده از پایتون توسعه یافتهاند.